HTML

Lékóék Brüsszelben

2010. január 1-étől családommal másfél évig Brüsszelben fogunk lakni. Ez idő alatt ebben a blogban szeretném a családot, a barátokat és az ismerősöket tájékoztatni heti rendszerességgel a velünk történő eseményekről.

Friss topikok

Linkblog

Tour de France

2010.07.08. 17:16 lz16

Amíg a focivb nem nagyon mozgatja meg a belgék érdeklődését, a júliusban kezdődő belga uniós elnkökség, és a Tour de France biciklisverseny viszont igen. Mindez egyszerre pedig azt jelenti, hogy hatalmas felhajtást kerítenek, és egy füst alatt ünneplik a két dolgot. A Tour idén Rotterdamból indult, a prológ utáni első szakasz végén pedig már Belgiumban volt a (sprint)befutó, másnap meg Brüsszelből rajtolt el a karaván. Tavaly egy hegyi menetet fogtunk ki Franciaországban, most a befutóra, és a rajtra készültünk.

A város nagyon másik felén futottak be, ami azt jelentette, hogy kocsival nekiindultunk, és félóra autókázás, meg 10 perc parkolóhely-keresés után meg is érkeztünk. Jöttek is a biciklisek, és kerek 5 másodpercre láttuk is őket, amint elsuhannak. Azért megérte, mert hihetetlen, hogy ott tekertek tőlünk egy karnyújtásnyira. Az egész verseny ugyebár nagyon hosszú, és nem lehet mindenhol kordonozni, így hát vannak olyan részek, ahol csak ott állnak az út szélén. Ilyenkor előfordul, hogy bizony egy egy odatévedt kutya, vagy túlbozgó rajongó 40-50 fős borulásokat eredményez. Szegények csak úgy keresik az összeakadt biciklik közül a sajátjukat, aztán miután meglelik mennek tovább. Egyébként az egész hihetetlenül jól meg van szervezve. Rengetek bicaj, rendőr, mentős megy velük, sőt olyan is láttunk, hoyg egy skoda (!!) kabrióból egy nő masszírozta a versenyző térdét, miközben az tekert, mint a veszedelem...nem tudom elképzelni,hogy vajon mennyire hatásos ez a módszer, de mindenestre jól nézett ki.

Olyannyira megtetszett ez a kb. mindennel együtt félórás látnivaló, hogy július 25-én, amikor a befutó lesz, elutazunk Párizsba megnézni. Addog ki kell találnom, hogy kinek drukkoljak. Ti hány tourost tudtok megnevezni?? (hátha hátha lesz egyszer egy hozzászólásom:-P)
 
Panni

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lekoekbrusszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr772138906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BoriVianne 2010.07.20. 19:34:56

Huh, irigyellek, fél kezem odaadnám, hogy kimehessek a befutóra:)
Ja, és így kapásból csak ennyire futotta: Armstrong, Vinokurov, Contador, Petacchi, Voeckler, Sevilla, Schleck...:)

Macska12 2010.08.26. 18:02:17

én nem nagyon tudok egy tourost se megnevezni (jó, azt az Armstrongot már én is hallottam hírekben), de írok, hogy legyen még egy kommented, Anna!! :)))
süti beállítások módosítása