HTML

Lékóék Brüsszelben

2010. január 1-étől családommal másfél évig Brüsszelben fogunk lakni. Ez idő alatt ebben a blogban szeretném a családot, a barátokat és az ismerősöket tájékoztatni heti rendszerességgel a velünk történő eseményekről.

Friss topikok

Linkblog

A belga bajnok

2010.04.27. 17:59 lz16

 

A hétvége megkoronázásaként vasárnap este ellátogattam az Anderlecht – Zulte Waregem focimeccsre. A belga bajnokság elég érdekes lebonyolítású, március végén befejeződött az alapszakasz és kezdődött a rájátszás, ahol az első 6 helyen végzett csapat játszik még oda-vissza egymással. Az Anderlechtnek akkora előnye volt már a rájátszás elején, hogy túl sok izgalomra nem lehetett számítani. Még péntek reggel – a munka előtt – elmentem a stadionhoz, hogy jegyet vegyek. Kb. 10 percet kellett várnom mire kinyitott a kassza. Ezt a 10 percet a székház előtt ácsorogva töltöttem. Épp ekkor kezdtek el szállingózni a játékosok az edzésre, valószínűleg fontos, öltönyös embernek, szponzornak vagy menedzsernek gondolhattak, mert minden focista már messziről jó hangosan rám köszönt. Ciki lett volna autogramot kérni tőlük. Végül a jó hangulat érdekében a kapu mögé, az „ultrák” közé vettem meg jegyemet a Constant Vandenstock stadionba. Maga a 26 ezres aréna egy kellemes kertvárosi részen egy parkban található, szinte alig észrevehető, mert a meccs napoktól eltekintve konferenciaközpont működik benne.
A lényegre térve: a meccs érdekes volt, de izgalmas nem. Az Anderlecht 6-0-ra nyert, a Waregem gyakorlatilag csak védekezett, helyzetük sem volt. A Nemzeti Sportban gyakran olvasom, mennyire sztárolják az Anderlecht magyar középhátvédjét, Juhász Rolandot. Azért egy ilyen alacsony színvonalú bajnokságban nem lehet valami megerőltető dolog középhátvédet játszani a toronymagasan kiemelkedő bajnokcsapatban.
A szurkolás végig elég jó volt, hullámzással, énekléssel. Megtudtam azt is, hogy a csapatot Sportingnak nevezik a szurkolói rigmusokban, teljes neve ugyanis Royal Sporting Club Anderlecht. A meccs végén a győzelmet nagyon megünnepelték a nézők és a játékosok is, úgy tűnt, hogy a nem hivatalos zene Dario G nevű dj 1998-as vébére írt örökzöld slágere, a Carneval de Paris, ezt adták le többször is, amíg Juhász Rolandék meghullámoztatták még a közönséget, megköszönve a szurkolást.
Jó kis futballeste volt.
Az Anderlecht azóta már 16 pont előnnyel vezet és már megnyerte a bajnokságot.
Zoli

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lekoekbrusszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr671956785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása