HTML

Lékóék Brüsszelben

2010. január 1-étől családommal másfél évig Brüsszelben fogunk lakni. Ez idő alatt ebben a blogban szeretném a családot, a barátokat és az ismerősöket tájékoztatni heti rendszerességgel a velünk történő eseményekről.

Friss topikok

Linkblog

Öröm Ürömben

2010.07.08. 17:12 lz16

Visszatértünk Afrikából Budapestre, aztán Budapestről ismét Brüsszelbe, és elkezdődtek a megszokott, de immár nyári hétköznapok. Szerencse, mert jó az idő most kint, és sokáig van világos. Viszont sajnos alig voltunk otthon, és így nem tudtam, vagy nem eleget tudtam találkozni a családommal, és a barátaimmal. Mikor ismét megérkeztünk ide, számüzetésünkbe, eléggé úrrá lett rajtam az önsajnálat, de aztán persze győzött a józan ész: azért elég jó életünk van, úgyhogy ehhez tartom magam.

Boti minden nap emlegeti a nagymamáit, meg a dédijét. Hát igen, a család, nekem ők hiányoznak a legjobban. A nagyi, ahogy Ürömön jön ki a kapu elé, és látom, hogy a Nagyi-Fű meccsen a fű áll nyerésre, mert már megint majd kétméteres. Én így imádom Ürömöt, a sok vadvirággal, a hatalmas bóklászható fűvel, a kicsi ámde évek óta növésben lévő házacskával. Boti teljesen meg van őrülve Ürömért, és persze a Dédiért meg legfőképp. Naphosszat bóklásznak, slaggal locsolkodik, ha melege lesz. Délután találkozik a baba-haverokkal, a szomszédnénik meg házisüteménnyel örvendeztetik meg őt. Azt hiszem neki ez a lagjobb nyaralás, itt a Dédinél (mondjuk anno nekem is ez volt, úgyhogy ezen abszolút nem csodálkozom). Meg aztán itt Ürömön az egész család a csodájára jár Botinak. Ugyebár minket nehéz úgy "elkapni " egy találkára, mert legalább 2 hétel előtte órára pontosan érdemes leegyeztetni a rokonok sokasága miatt (az elvált szülők mindenhol), de itt Ürömön megáll az idő, és akinek van egy két órája kijön. Így apukám, amikor Boti kinn volt, naponta látogatta, de volt a nagybátyám, az anyósom, meg anyukám is. Nagyim meg olyan frissen, fiatalosan viseli a nyüzsgést, hogy egy 18 éves gimnazista is megirigyelhetné. Botival is hihetetlen türelemmel, megértéssel, teljes odaadással foglalkozik, pedig elmúlt 80 éves. Ha elszomorodok, hogy hiányzik a Nagyi, mindig arra gondolok, sebaj, ősszel, ha már nincs kerti munka, felül a repülőre, és kijön meglátogatni.:-)
 
Na a brüsszeli hétköznapokról most nem sokat írtam, de akkor itt van röviden:
  • itt is megy a focivb (hajrá Hollandia!!)
  • elkezdődtek a leértékelések (végre)
  • Teca még mindig Budapesten (sajnos)
  • minden nap voltunk futni,biciklizni, meg játszótéren
  • és máran vagy 3 hétvégére való utitervünk, ami majd sok érdekes bejegyzést eredményez majd

Panni

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lekoekbrusszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr242138903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása