HTML

Lékóék Brüsszelben

2010. január 1-étől családommal másfél évig Brüsszelben fogunk lakni. Ez idő alatt ebben a blogban szeretném a családot, a barátokat és az ismerősöket tájékoztatni heti rendszerességgel a velünk történő eseményekről.

Friss topikok

Linkblog

Művészek vagytok: Köln-Hamburg 3:3

2010.02.10. 12:45 lz16

A hétvégén végre elkezdtem egy nagyon hosszúnak és eseménydúsnak tervezett sorozatot, a "környék" futballstadionjainak felfedezését és minél több focimeccs helyszínen történő megtekintését.

A választásom a hétvégén az 1.Fc Köln-Hamburger SV derbire esett, ez utólag elég jó döntésnek bizonyult, mert izgalmas, vérbeli német rangadót láttam. Az interneten már előző este nem lehetett jegyet kapni, de szerencsémre a meccs előtt még kinyitott a pénztár és sikerült jegyet vennem. A Rhein Energie stadiont a 2006-os vb-re építették át, és 2014-ig a szponzor után így is fogják hívni, utána visszakapja eredeti nevét a Müngersdorfi pálya. 50.000 férőhelyes angol típusú stadion, ahol közvetlenül a pálya mellett már kezdődik a lelátó, nincs futópálya. Nekem a 2. sorba szólt a jegyem, ami tényleg nagyon közel van az eseményekhez.

Előzetesen a Kölnből csak Podolskit ismertem, de aztán kiderült, hogy egész sok válogatott játékosa van pl. Maniche és Petit (portugálok), Mondragón (kolumbiai), Womé (kameruni), Novakovic és Brecko (szlovénok). Lehet, hogy több is, mert a keretben összesen 14 különböző nemzet játékosa szerepel. A Hamburgban több volt az ismerős. Az edző ugye a Bayern korábbi kiválósága, Bruno Labbadia (a másik oldalon Zvonimir Soldo), aztán ott vannak az ex-Bayernesek Zé Roberto, Janssen, Guerrero, Trochowski, egy rakás holland, köztük az új szerzemény Van Nistelrooy, (aki most játszotta első meccsét a HSV-ben), két cseh válogatott: Rozenhal és Jarolim, Marcus Berg pedig svéd válogatott. Vannak még többen is, összesen 17 idegenlégiósuk van.

A meccs előtt körbevezették a pirosba öltöztetett kabalakecskét, Hennes VIII.-at (az első Hennes-t 1950-ben egy cirkusztól kapta a csapat), majd Faithless Insomnia című számának pörgős részére vonultak be a játékosok. Eközben a kölni ultrák (Geissbockfans) az "Ihr seid künstler" (Művészek vagytok) feliratú hatalmas feliratot tartották fel. A hangulatot hamar elrontotta Marcel Janssen 2. percben szerzett gólja, de a Köln egy szép fejesgóllal egyenlített. Rá is zendített a lelátó a "Super Fussball aus Köln, 1. Fc Köln" szövegű nótára. 5 perc után ismét a HSV szerzett vezetést (óriási lesről), sőt a szünet után egy kezezés miatt adott kamu tizenegyessel úgy tűnt, hogy el is döntötték (konkrétan a játékvezető) a 3 pont sorsát. Aztán a 75. percben egy szép Novakovic szabadrúgással vissza jöttek a meccsbe a kecskések, sőt igazi Bundesliga-meccshez méltón a 90. percbe begyötörték az egyenlítő gólt is.

Összességében nagy élmény volt, a stadion modern,  a büfében 4-féle wurstból lehetett választani, a meccs izgalmas és egész magas színvonalú volt, a szurkolás is tetszett.

Zoli

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lekoekbrusszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr341745317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása